Saturday, 28 September 2013

takde alasan!

Bismillahirrahmanirrahim

Orang kalau nak berjaya
takkan beri alasan
mana ada alasan untuk kejayaan
gagal?
ye, orang gagal banyak memeberi alasan.
sebab alasan bukan untuk orang-orang yang gilakan kejayaan.

pehhhh *lap peluh*

harini gua bangun lambat..
tapi syukurlah masih dalam zon subuh.
tulah "mulia" sgt perangai layan kan movie sampai tidur lewat pagi..
qiam?? heheheh *tarik selimut*

kalau nak dapatkan kejayaan dunia
kite mesti bersungguh gile-gile kan?
tapi kalau urusan akhirat.............
*seret bantal*

kan dah kate jangan bagi alasan.
kenape senang sangat bagi diri terpengaruh dengan kata-kata setan?
tampar muke sendiri.

heeeeii. tak sedar-sedar lagi mira? kau hidup kat muke bumi ni sebab ape? ce bukak al-Quran. kan Allah dah kate tujuan kau hidup kat muke bumi ni nak jadi sebagai khalifah kan? dan untuk mengabdikan diri kepada Allah. so? nampak dengan jelas kan.. haishhh mira. bangun-bangunlah dari mimpi yang lena. ni dunia je ponnnnnnnn

so.. harini marilah kite-kite ni muhasabh diri sendiri ye ;)

pagi tadi lepak-lepak dengan usrahmates.
harini kteorang share pasal kisah saidina Abu Bakar.

and pasal surah al-A'raf.
dlm surah ni kan ade cerite yang syaitan ni takkan berhenti nak sesatkan kite, nak buat kite makin jauh dari Allah. sebab tu aku kate, kite ni senang sangat ikutkan helah syaitan. bile rase malas nak pergi usrah? bile rase nak lewat-lewatkan solat? bile rase nak text dengan .... ? tak rase ke tu semua kerja-kerja setan. dushhhh!

macamane lah nak lawan musuh utama kite ni ek?
tknak bagi dia menang?
"syaitan ni takkan berhenti sesatkan kite sampai hari pengakhirnye, sebab tu kite ken sentiasa berdoa. kan doa tu senjata orang mukmin" -kak Aisyah-

doa. yesss. DOA
Di situlah kite akan temui kekuatannye
jom lawan musuh yang nyata ni dengan memperbanyakkan doa...
moge kite sentiasa upgrade iman kite
jom lawan musuh!

rasenye gua dah boleh start study for paper yang seterusye.. huihhhh
  
 

No comments:

Post a Comment

search